Program



Pécsi Taizé Találkozó

A blog a 2009-es pécsi Taizé Találkozó előkészületeit, majd később magát a találkozót mutatja be.

Friss topikok

  • tersyxus: Nagy kéréssel fordulok hozzátok! Nincs valaki, aki még tudna 1-2 helyet szorítani maga mellé kisbu... (2009.11.30. 13:40) Taizé Európatalálkozó Poznanban
  • etyek: Az IGEN TV riportja: tv.igen.hu/1061-ismerkedok-es-elcsendesulok.html (2009.11.04. 18:11) Néhány video a YouTuberól
  • Lóribi: Menj, vidd e lángot, szent ez a tűz! Milyen lenne olyan országban élni, ahol az emberek megbíznak... (2009.10.31. 18:11) Üdvözlet Ukrajnából
  • NDT: Ha netán a média visszhangjait egy helyre gyűjtenétek, szóljatok, és küldök linkeket, ahová én íro... (2009.10.26. 18:22) Hogy mások is lássák

Linkblog

Üdvözlet Ukrajnából

2009.10.30. 09:02 Johannesz

Dear friends!
Meeting in Pecs was very -very nice. People were friendly for us, families were super. Parishes and prayers were organize good. All people from my group are happy that they can come to Pecs and to be in meeting. For many of them it was first meeting Taize and they have good memories about it.
I hope that my group was good to your too. that you do not have problems
with them.
We say  Thank you very much for everybody who organized Taize in Pecs and
send best wishes for all.
Thank you and thank you for all.
We hope to meet in Poznan.
We will be pray for all who organized meeting in Pecs.
Maryana, Sokal


Fordítás:

Kedves barátaim!
A pécsi találkozó nagyon-nagyon jó volt. Az emberek barátságosak voltak, a családok pedig szuperek. Az egyházközségek és az imák jól szervezettek voltak. Az én csoportomban mindenki nagyon örült, hogy el tudott jönni Pécsre a találkozóra. Közülük sokaknak ez volt az első Taizé Találkozójuk és nagyon jó emlék lett számukra. 
Remélem, ti is örültetek a csoportommal való találkozásnak, és nem volt velük semmi probléma . 
Köszönet mindenkinek, aki részt vett a Pécsi Taizé Találkozó szervezésében, és a legjobbakat kívánjuk nektek. 
Remélem, Poznanban találkozunk. 
Imádkozni fogunk mindazokért, akik Pécsen a találkozót szervezték. 

1 komment

Címkék: pécs beszámoló ukrajna taizé

A bejegyzés trackback címe:

https://taizepecs.blog.hu/api/trackback/id/tr751485894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lóribi 2009.10.31. 18:11:32

Menj, vidd e lángot, szent ez a tűz!

Milyen lenne olyan országban élni, ahol az emberek megbíznak, megbízhatnak egymásban?
Milyen lenne olyan országban élni, ahol az emberek, ajtót nyitnak a másik embernek, nyit-nak a másik felé?
Milyen lenne olyan országban élni, ahol az emberek érteni akarják egymást? Akkor is, ha más nyelvet beszélnek?
Milyen lenne olyan országban élni, ahol az emberek oda akarnak figyelni egymásra?
Milyen lenne olyan országban élni, ahol az emberek jó ismerősként, barátként üdvözlik azt, akivel tekintetük találkozik? Ahol meg ozzák egymást egy-egy mosollyal? Ahol meg-szólítják egymást, szóba állnak egymással?
Milyen lenne olyan országban élni, ahol nem kell sietni?
Milyen lenne, ha jobban éreznénk a hétköznapokban is, hogy a mennyország, Isten országa valóban köztünk van?
Nem. Ez nem az utópia világa.
Ugyanis ízelítőt kaphattunk ebből a világból a napokban Pécsett mi, akik részt vettünk Taize szellemében rendezett találkozón. És talán egy ki nem mondott fölszólítást is, hogy építsünk ilyen világot. Egy szebb, igazabb, élhetőbb világot. Egy Istent a középpontba állító világot. Egy vallásos világot, ahol a hit nem egy szakkör, hanem életünk egészét átfogó valóság.
A reklámok, hírek, álhírek, elhallgatások, illúziók, hamis ideológiák, művallások harsány világában a béke hiteles szigetén tölthettünk néhány napot mi, Krisztus követői, az élő Egyház tagjai.
Igen. Tanúi lehettünk annak, hogy Isten ma is népet gyűjt maga köré, mint szüntelen. A jó Pásztor ma is nagy nyájat gyűjt sok akolból.
20 évvel ezelőtt 20 évvel fiatalabban vendégként jöttem egy számomra addig alig ismert vá-rosba, Pécsre. Olaszfaluban kaptam szállást. Be tudtam menni a belvárosi templomba is…
Most, mint 18 éve Pécsett élő, vendégeket fogadhattam.
Egyébként a miliőt azonosnak találtam. Varázslatosnak.
A találkozóról akkor is, most is lelkesebben tértem haza. (Még szép. Aki bemegy a malom-ba, lisztes lesz, aki pedig belép a Lélek műhelyébe, erőművébe, lelkes lesz.) Átéltem akkor is, most is azt a nagyszerű élményt, amit több ezer ember együtt éneklése tud nyújtani, illetőleg azt az élményt, amit több ezer ember egyszerre csöndben maradása jelenthet. Döbbenetes élmény a közös rácsodálkozás a csöndre, a Lélek igazi otthonára, rejtelmek szentélyére, ahol készen vár bennünket az üzenet, a jó Isten hozzánk intézett szava.
Megható, könnyeket fakasztó, eszkatologikus volt látni a csarnokban a kereszt elé borulók hatalmas sorát. Megható, örömkönnyeket fakasztó volt látni a székesegyházban egymásnak továbbadott lángokat.
Azokban a napokban….
Igen. Pontosan azokban a napokban, amikor...
Mert ma is hatalmas, hősi küzdelmet kell vívnia annak, aki élni szeretne szabadságával, a jó Isten egyik hatalmas ával. Küzdelmet első sorban önmagával. Ma is hatalmas túlerőt kell leküzdenie annak, aki Krisztus követőjeként szeretne élni ebben az országban.
Köszönet mindenkinek, aki miatt ilyen lett ez a pár nap.

Cseh László
süti beállítások módosítása